Over ons

Wetenschap is niet meer weg te denken uit de sport. Om prestaties te optimaliseren en blessures te voorkomen is het belangrijk dat de juiste kennis over training op de goede manier wordt toegepast in de praktijk. 

 

Vanuit Profect Performance bieden wij professionele begeleiding aan zowel individuele sporters als teams. Wij zijn gespecialiseerd in het verbeteren van de fysieke kwaliteiten die nodig zijn in verschillende sporten.

 

 

Romy Zengerink en Eddy Idrizovic Profect Performance


Bij Profect Performance richten wij ons op het toepassen van wetenschappelijke kennis in de praktische wereld van de sport. Door onze eigen ervaring op het landelijke niveau van sport zijn we niet alleen in de theorie blijven hangen, maar weten we ook hoe het er in de praktijk aan toe gaat. De praktijkervaring geeft ons meer inzicht in welke kwaliteiten er nodig zijn om beter te presteren zodat we vervolgens de theoretische kennis kunnen toepassen om gericht aan de slag te gaan.

 

Wij vinden het belangrijk om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen, om zo onszelf ook altijd te blijven verbeteren. Daarnaast houden we actief contact met coaches, trainers en wetenschappers in ons vakgebied, zodat we allemaal met elkaar onze kennis kunnen blijven uitbreiden. 

 

 

Romy Zengerink

 

Human Movement Sciences:

High Performance & Nutrition

IOC Diploma in Sports Nutrition (bezig) 

 

 

 

 

 

 

Romy is al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met topsport, doordat zij altijd op hoog niveau gehandbald heeft. Tijdens de periode dat zij in de nationale jeugdselecties de sport op internationaal niveau meemaakte, is de belangstelling voor sport alleen maar groter geworden. Tijdens de Bachelor en Master Bewegingswetenschappen aan de VU heeft zij zich gespecialiseerd op het gebied van inspanningsfysiologie en voeding, waarbij zij in haar eind onderzoek de energie-inname van het Nederlands Softbalteam heeft geanalyseerd. Doordat zij vanwege een knieblessure helaas moest stoppen met handballen, is de drive nu nog groter om andere sporters te helpen om het beste uit zichzelf te kunnen halen. Als fysieke trainer heeft zij veel geleerd over de fysieke kant van sport, maar ze is zich hierna steeds meer gaan specialiseren voeding. Op dit moment is ze ook bezig met de Diploma in Sports Nutrition van het IOC.

Binnen Profect Performance is zij vooral verantwoordelijk voor het onderdeel voeding. 

Neem ook een kijkje op de Instagram pagina: profect.nutrition

 

Eddy Idrizovic

 

Human Movement Sciences:

Sport Science & Exercise Physiology

ASCA Level 2 Strength & Conditioning Coach

 

 

 

 

 

 

Door zijn liefde voor basketbal is Eddy verslaafd geraakt aan de wereld van de sport, waardoor de studie Bewegingswetenschappen aan de VU een logische zet was. In zijn afstudeeronderzoek heeft hij in opdracht van Team China Speed Skating meegewerkt aan het aanpassen van de Lamberts and Lambert submaximal cycle test. Als sporter heeft hij het landelijke niveau van basketbal gehaald in Nederland, maar vond zijn nieuwe passie in het toepassen van de wetenschap bij het begeleiden van anderen. Hij is actief als fysieke trainer van Eredivisie handbalclubs VZV en Aalsmeer. Hij is zich steeds meer gaan specialiseren op het gebied van Inspanningsfysiologie en Biomechanica. In zijn werk probeert hij deze vakgebieden met elkaar te combineren om de sporters zo effectief mogelijk vooruit te helpen.