Trainingsplannen voor teams


'The best ability is availibility.'

 

Het klinkt inmiddels als een cliché, maar succes in de competitie is moeilijk als de helft van het team niet kan spelen. Oefeningen die gericht zijn op het verkleinen van de kans op blessures zijn daarom een onmisbaar onderdeel van al onze programma's. 

 

Dat oefeningen in het krachthonk leiden tot verbetering van sportprestaties is niet vanzelfsprekend. Vooral bij dynamische sporten, waar er sprake is van interactie met anderen, kan het best uitdagend zijn om te bepalen of de manier van training daadwerkelijk zorgt voor prestatieverbetering. Vooral bij gevorderde atleten is het noodzakelijk om uitgebreide kennis te hebben van de biomechanica van de sport en de wetenschappelijke principes van de trainingsleer. Zonder deze kennis is er zelfs kans dat krachttraining in sommige gevallen zorgt voor verslechtering van de prestatie.

 

Om succesvolle programma's op te stellen kijken wij per sport naar de belangrijkste fysieke aspecten en passen we vervolgens de wetenschap toe om tot de juiste opbouw van oefeningen te komen. Bij voorkeur nemen wij fysieke testen af bij de sporters om zo gericht mogelijk aan de slag te kunnen gaan.

 

Voor clubs bieden wij verschillende diensten aan, waaronder:

  • Opstellen van fysieke programma's voor enkele teams
  • Opstellen van een fysieke leerlijn voor de gehele club
  • Opstellen en geven van fysieke trainingen (indien te combineren met de huidige clubs waar wij bij betrokken zijn)
  • Clinics 'Train de trainers: Opstellen en geven van fysieke trainingen' 
  • Clinics 'Train de trainers: Motorisch leren en manier van feedback geven' 
  • Workshops Sportvoeding/Prestatie voor de sporters

 

Hoe uitgebreid de workshops zijn bepalen wij in overleg, zodat de stof aangepast kan worden aan de huidige kennis van de deelnemers. De workshops kunnen ook worden aangepast voor sportscholen of andere instanties, in overleg is veel mogelijk.

 

 

Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!