clinics: 'train de trainers'


waarom een clinic

Wilt u er als trainer, coach of fysieke trainer voor zorgen dat uw sporters meer vooruitgang maken en hun kans op blessures zo klein mogelijk maken? Dan is fysieke training een onmisbaar onderdeel van de trainingsweek.

 

Wij passen zelf onze trainingen altijd aan op de laatste ontwikkelingen in de wetenschap. Door middel van clinics willen wij ervoor zorgen dat ook andere trainers en coaches de best mogelijke sportspecifieke fysieke training kunnen geven. 

 

 

Wij komen graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Neem voor meer informatie contact met ons op via de contactpagina!Sportspecifieke fysieke training

Tijdens de clinic wordt er onder andere aandacht besteed aan de volgende vragen:

 

Wat maakt een fysieke training sportspecifiek?

Welke fysieke kwaliteiten zijn belangrijk voor de sportprestatie?

Hoe kan je sporters betrouwbaar testen zonder dure apparatuur?

Hoe bouw je trainingen op voor, tijdens en na het speelseizoen?

Wat is de beste vorm van fysieke trainingen voor sporters van verschillende leeftijden?

Hoe kan je verschillende bewegingen het beste aanleren?

 

In deze clinic wordt er eerst in gegaan op de theoretische achtergrond van de verschillende onderwerpen, waarna we overgaan op praktische oefeningen. Afhankelijk van het niveau en de ambities van de trainers kunnen wij de clinic aanpassen en bepalen wat op dit moment de beste manier van begeleiding is.

 


motorisch leren en manier van feedback geven

Soms zijn trainers zo bezig met wat er moet gebeuren, dat ze vergeten na te denken over hoe ze gaan zorgen dat de sporter in staat is dat gene uit te voeren. Weten is niet hetzelfde als kunnen, dus de rol van de trainer is ook niet om te vertellen hoe iets moet worden uitgevoerd. De rol van de trainer is vooral om een omgeving te creëren waarin sporters de juiste stimulus krijgen om zelf te leren en om tot succesvolle bewegingsoplossingen te komen. Met basiskennis van het vakgebied van motorisch leren kunnen trainers het leerproces van sporters flink bevorderen en zelfs zorgen voor betere prestatie onder druk. De indeling van het speelveld, opbouw van oefeningen en manier van feedback geven staan hierin centraal en spelen een cruciale rol in het vermogen van de sporter om aangeleerde vaardigheden toe te passen in de wedstrijd. 

 

Deze clinic is niet alleen bedoeld voor fysieke trainers, maar juist ook voor sporttrainers. De juiste leeromgeving kan een flinke boost geven aan het leerproces van zowel de technische als de tactische aspecten van de sport. In deze clinic wordt de trainer uitgedaagd om kritisch na te denken over zijn/haar eigen aanpak en om te evalueren of deze aanpak wordt ondersteund door de kennis van motorisch leren.